Produktion av livsmedel och förpackningar

Växande marknad med hårda krav på driftsäkerhet och kvalité

Med ett växande behovet för konsumentvaror, livsmedel och läkemedel driver utvecklingen av automatiserade processer snabbt framåt. Utrustning för fyllning, förslutning, märkning och avkodning är viktiga för att säkerställa en produkts kvalité i hela försörjningskedjan.

För att möta dessa behov har producenter gradvis infört mer automatisering och mer sofistikerade kontroller. I dagens produktionslinjer är de olika stegen i en process färdig på minuter snarare än timmar jämfört med förr.

Företag som tillverkar dessa maskiner kräver rätt typ av elektroniska komponenter för att försäkra sig om den bästa funktionen och kunna garantera en säker drift även efter de periodiska rengöringsprocesserna.

Carlo Gavazzi har produkter anpassade för ändamålet

Carlo Gavazzi har över 40 års erfarenhet inom tillverkning av komponenter till maskiner för att automatisera produktion av livsmedel.

Carlo Gavazzi erbjuder ett brett sortiment av avancerade produkter som är utvecklade med vår kunskap och erfarenhet för att på bästa sätt passa in i de olika delarna av processer för produktion av livsmedel. Vi uppfyller ECOLAB och IP69K som är vanliga krav inom produktion av livsmedel.

Fabrik för tillverkning av mat
orange juice bottle on factory line machine in the factory, orange bottles transfer on conveyor belt system

PD30-serien är fotoceller utvecklad för maskiner som producerar livsmedel och förpackningar

Robusta fotoceller anpassade för krävande miljöer

PD30-serien är kompakta och användarvänliga fotoceller i miniatyrutförande. De finns i många olika versioner och för samtliga detekteringsprinciper: sändare/mottagare, mot reflektor och direktavkännande. De reflektoravkännande är tillgängliga även med polariserat ljus och de direktavkännande kan fås i bakgrundsavbländat utförande, detta för en säkrare detektering beroende på applikation. Modeller för IR eller synligt rött ljus. Dessa sensorer kan också beställas med 4-polig M8-anslutning eller ingjuten PVC-kabel på 2m, allt för att passa ert behov.

PD30 är en kompakt serie fotoceller som även finns i rostfritt

PD30 består av en serie fotoceller anpassade för livsmedelsapplikationer. De är mycket robusta och har en kompakt kapsling som även finns i rostfritt stål (AISI316L) och högt klassade plastmaterial. Det garanterar en enastående motståndskraft vid rengöring med högtryckstvätt, aggressiva rengörings- och desinfektionsmedel som frekvent används inom livsmedelsproduktion.

Ytterligare viktiga egenskaper är skyddsklass enligt IP69K och ECOLAB-certifiering, vilket gör dessa sensorer mycket pålitliga även i de svåraste miljöer.

Fördelar
  • Klassade enligt IP69K
  • Kan användas i applikationer där högtrycksrengöring utförs
  • Ecolab-certifierade
  • Tål förekommande rengörings- och desinfektionsmedel

Med LD30-serien så kan utgången endera nyttjas som en standardutgång eller för IO-Link

I IO-Link läget kan sensorerna programmeras fritt och på LD30-serien kan även avståndsmätning fås tack vare banbrytande teknik, Time of Flight (ToF).
 
Vidare har denna unika serie med laserfotoceller även lång räckvidd, bakgrundsavbländning och justerbart avstånd upp till hela 1000 mm. Justering av avstånd kan göras med potentiometer eller programmeras via IO-Link.
 
  • Infraröd laser, klass 1
  • Fullt konfigurerbar via IO-Link v 1.1
  • Timer och logik-funktioner
  • Ecolab och IP69K

Intresserad av mer information?

Videoklipp
Broschyrer
Produktbroschyr

Broschyr fotoceller PD30

Produktbroschyr

Broschyr fotoceller PA18 och PH18

Broschyr för lösningar

Lösningar för förpackning och emballeringsmaskiner

Broschyr för lösningar

Lösningar för produktion av livsmedel

Vill du få det senaste från oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss skickat direkt till din mejl.