Sensorer för automatiska dörrar, portar och passersystem

Ökat användande av automatiska dörrar

Användandet av automatiserade dörrar växer och funktionen blir allt mer specialiserad. Vilken typ av automationslösning som passar bäst i respektive installation är beroende av frekvens av drift, hastighet som krävs, ny eller befintlig konstruktion, trafikflöde och kostnad.

Automatiska dörrar är en vanligt förekommande kommersiella byggnader och infrastrukturer som köpcentrum och flygplatser, såväl som industriella miljöer som fabriker och även i bostadshus. Även om de kommer i en många olika typer av funktion som glid, sväng, vik, takskjut osv så måste alla uppfylla rådande krav och standard för säkerhet.

Automatiska dörrar är energibesprande

I en industriell miljö, vart våra produkter mestadels används, gör automatiska dörrar det möjligt att bibehålla önskad temperatur i t ex lagerlokaler och kylrum genom snabb öppning och stängning, vilket också leder till energieffektivitet och kostnadsbesparingar.

Automatiserade dörrar i kommersiella anläggningar används för alla användare, inte bara personer med funktionshinder, och är ett viktigt hjälpmedel för tillgängligheten. Dessutom reducerar deras användning förluster av värme eller luftkonditionerad kyla genom att upprätthålla en konstant temperatur och därmed spara pengar.

Carlo Gavazzis produkter uppfyller rådande krav och godkännanden

Carlo Gavazzi har specialiserat sin kompetens inom segmentet för industriella portar och våra produkter är utformade och tillverkas i full överensstämmelse med både nordamerikanska och europeiska standarder. Våra produktfamiljer är certifierad för att uppfylla EN 13241-1, EN 12978, EN 12445, EN 12453 och UL 325 föreskrifter för säkerhet vid användning av automatiserade dörrar som industriportar, garageportar och grindar.

Shutter door or roller door and concrete floor outside factory building use for industrial background.
Applikasjon_Svingdor
security at an entrance gate for key card access control smart office building

PD140 är en unik fotocell för breda portar

Robusta fotoceller garanterar funktionen

Carlo Gavazzis fotoceller för portautomatik finns tillgängliga med funktion för självtest från styrkort, sk mute-ingång. De har också långa avstånd för att garantera en säker funktion vid t ex regn, snö och dimma som normalt reducerar avståndet.

Utvecklad för utomhusapplikationer och breda portar

PD140-serien har utvecklats för en pålitlig detektering i krävande portapplikationer utomhus med avseende på starkt solljus tillsammans med dimma, regn, snö och damm. Den tåliga kapslingen i aluminium och polykarbonat skyddar sensorerna mot vandalism.

Vid avstånd på upp till 60 meter mellan sändare och mottagare kan inriktning vara tidskrävande, men med vårt separata laser-tillbehör (grönt ljus) kan den optiska inriktningen göras på några sekunder.

Fördelar
  • Användarvänliga med justerbar optik
  • Smarta inriktningstillbehör
  • Tydlig diagnostik
  • Reflektoravkännande sensorer med polariserat ljus kan inte luras av blanka föremål, vilket gör dom idealiska i portmiljöer (biltvättar mm).
FOTOCELLER PD140 - PD180 PD140 FRONTFRONT

Intresserad av mer information?

Videoklipp
Broschyrer
Produktbroschyr

Broschyr fotoceller PD180

Produktbroschyr

Broschyr fotoceller PD140

Produktbroschyr

Broschyr fotoceller PD86

Produktbroschyr

Broschyr fotoceller PD70

Produktbroschyr

Broschyr trådlös lösning för portar

Broschyr för lösningar

Lösningar för dörrar, portar och passage

Vill du få det senaste från oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss skickat direkt till din mejl.