Smarta induktiva givare med IO-Link är redo för Industri 4.0

Smarta sensorer och Industri 4.0

Sensorer med IO-Link innebär en flexibel produkt med möjlighet till kommunikation. Givaren kan antingen fungera som en vanlig givare med digital utgång där funktionen kan programmeras efter önskemål. Eller så kan givaren fungera som en direkt kommunicerande produkt i ett system via IO-Link.

Detta ger möjlighet till en flexibel produkt och det skapar även förutsättningar att förbereda installationen för framtida behov.

Fördelar
  • Programmerbara funktioner
  • Kommunicerbar
  • Minskad lagerhållning
  • Smarta funktioner för t ex planerat underhåll
Diagnostik för att kunna planera underhåll

Tidigare har överordnade systemen aldrig kunnat få diagnostik direkt från givaren, men med IO-Link får de veta hur den mår och vilken givare som arbetat hårdast, vilket innebär att kunden kan byta ut den innan den faktiskt går sönder. Detta öppnar upp nya möjligheter för system att läsa in data för att erbjuda smarta funktioner och planera underhåll.

IO-Link gör våra givare anpassningsbara utifrån respektive applikationsbehov

Med inbyggda funktioner är det enkelt att skapa styrningar för t ex automatisk nivåstyrning helt utan att behöva en PLC. Vi har även adaptiva givare utvecklade för att detektera vattenbaserad vätska genom rör eller tankar (ej i metall). De kompenserar kontinuerligt för fukt, skum och avlagringar som byggs upp över tid.

Videoklipp
Broschyrer
Produktbroschyr

Broschyr induktiva givare IO-Link

Produktbroschyr

Broschyr induktiva givare ICS

Produktbroschyr

Översikt induktiva givare

Registrering för nyhetsbrev

Tack för att ni är intresserade av vårt nyhetsbrev. Vi delar med oss av produktnyheter, applikationer och aktiviteter. För att ni ska få den information som intresserar just er rekommenderar vi att ni fyller intresseområden.