Induktiva sensorer i produktion av livsmedel och förpackningar

Växande marknad med hårda krav på driftsäkerhet och kvalité

De växande behovet för konsumentvaror, livsmedel och läkemedel driver utvecklingen av förpackningar framåt. Utrustning för fyllning, förslutning, märkning och avkodning är viktiga för att säkerställa en produkts säkerhet och kvalité i hela produktionscykeln.

För att möta dessa behov har producenter gradvis infört mer automatisering och mer sofistikerade kontroller. I dagens produktionslinjer är de olika stegen i en process färdiga på minuter snarare än timmar jämfört med förr.

Företag som tillverkar dessa maskiner kräver rätt typ av elektroniska komponenter för att försäkra sig om den bästa funktionen och kunna garantera en säker drift även efter de periodiska rengöringsprocesserna.

 
Carlo Gavazzi har produkter anpassade för ändamålet

Carlo Gavazzi erbjuder ett brett sortiment av produkter för automation och övervakning av olika typer av maskiner. Våra produkter lämpar sig för moment i maskinen som fyllning, emballering, försegling, etikettering och kontroll.

etikkeringsmaskin
orange juice bottle on factory line machine in the factory, orange bottles transfer on conveyor belt system

Sensorer anpassade för hårt ställda krav

Induktiva sensorer med robust konstruktion

Vår serie induktiva givare, ICS, är utformad för krävande applikationer inom produktion av livsmedel, mediciner och förpackningar.

ICS-serien är ECOLAB-certifierad vilket säkerställer att sensorerna kan utsättas för industriella rengöringsmedel och desinfektionsmedel. Plastmaterial som används är FDA-certifierade.

Med den robusta designen är ICS det optimala valet i dessa krävande tillämpningar. Med kapslingar som uppfyller IP69K så klarar ICS-serien rengöring med högtryckstvättning.

Fördelar
  • Utmärkta EMC-egenskaper
  • Ecolab-certifierade
  • Kapslade enligt IP67, IP68, IP69K
  • Tål rengöring med högtryck
  • Hög kopplingsfrekvens, noggrannhet och repeterbarhet

Intresserad av mer information?

Broschyrer
Produktbroschyr

Broschyr induktiva givare ICS

Broschyr för lösningar

Lösningar för plastindustri

Broschyr för lösningar

Lösningar för förpackning och emballeringsmaskiner

Registrering för nyhetsbrev

Tack för att ni är intresserade av vårt nyhetsbrev. Vi delar med oss av produktnyheter, applikationer och aktiviteter. För att ni ska få den information som intresserar just er rekommenderar vi att ni fyller intresseområden.