Kapacitiva givare för jordbruksapplikationer

Hög grad av automatisering effektiviserar jordbruket

Automatisering av jordbrukssektorn har bidragit till stora förändringar inom jordbruket och effektiviserat arbetet för lantbrukaren. Utveckling av fordonen har gjort dem mer mångsidiga och lämpliga för fler moment inom jordbruket. Utveckling av maskiner för att hantera jord och grödor har bidragit till att successivt öka produktionen.

Carlo Gavazzi erbjuder ett brett sortiment av kapacitiva sensorer för noggrann detektering och nivåmätning av frö, foder och vätskor i silor och i djurfodermaskiner.

area-jordbruk

Robusta givare för tuffa miljöer

Med hög immunitet garanteras funktionen

Carlo Gavazzi är kända för sin teknik med Tripleshield™ i sina kapacitiva sensorer som skyddar mot störningar som orsakas av statiska urladdningar. Sensorerna är skyddade för upp till 40 kV, vilket är marknadsledande. Med hög immunitet mot EMC och ESD är sensorerna utmärkta för noggrann mätning av spannmål oavsett fuktighetsgrad. Sensorn ger en stabil och pålitlig signal vid detektering av t ex frö, foder och vätskor.

Robusta givare anpassade för tuffa krav

Med ECOLAB-certifierat sensorhus som är klassat enligt IP69K, är dessa sensorer utomordentligt väl lämpade för pålitlig detektering i miljöer som utsätts för höga temperaturer, aggressiva kemikalier, ånga och högtrycksrengöring.

CA-sensorerna är idealiska för ett brett område av applikationer inom lantbruk som kräver pålitliga mätningar eller övervakning av fasta material eller vätskor.

För detektering i fodersystem och silor önskas ofta en reläutgång och inbyggd tidfunktion, CB32 som är ATEX-klassad och VC11/12 är bra val för dessa installationer.

Fördelar
  • Utmärkta EMC-egenskaper
  • Kapslade enligt IP67, IP68, IP69K
  • Damm- och smutståliga, med inbyggd kompensation

Intresserad av mer information?

Videoklipp
Broschyrer
Produktbroschyr

Broschyr kapacitiva nivågivare VC11 och VC12

Produktbroschyr

Broschyr kapacitiva givare CA18 och CA30

Broschyr för lösningar

Lösningar för lantbruk

Registrering för nyhetsbrev

Tack för att ni är intresserade av vårt nyhetsbrev. Vi delar med oss av produktnyheter, applikationer och aktiviteter. För att ni ska få den information som intresserar just er rekommenderar vi att ni fyller intresseområden.