Belysningsstyrning i kontor och fastigheter

mötesrum med klargröna stolar
Effektiv kombination

Effektiv och exakt kontroll av belysning i byggnader är ett enkelt sätt att spara energi. Med hjälp av färdiga funktioner i Carlo Gavazzi’s system har man full kontroll över belysning både inomhus och utomhus. Styrning sker automatiskt med hjälp av olika typer av sensorer, t ex rörelsesensorer, som sedan kombineras med dagsljus och klocka.

För att få en optimal funktion kan användaren enkelt justera gränsnivåer, tider m.m via inbyggd webbserver eller via skärmar.

För att på bästa sätt uppnå en fullt integrerad lösning kombinerar Carlo Gavazzi’s system olika gränssnitt med varandra. Belysning styrs baserat på en kombination av de olika gränssnitten Dupline®, DALI, Modbus och BACnet-IP.

UWP är kärnan i systemet

Controllern i systemet heter UWP (Universal Web Platform) och på fältbussnivå används Dupline® för att sammankoppla de olika givare och strömbrytare som används inom belysningsstyrning. Modbus och BACnet-IP utgör en länk till överordnande styrsystem för fastighetsautomation.

Programmering av systemet såsom adressering, konfiguration och uppbyggnad av funktioner utförs i en och samma PC-baserade programvara som ger en fullständig översikt av in och utgångar anslutna till systemet. Detta förenklar driftsättningen avsevärt, eftersom det inte behöver konfigureras några externa gateways mellan gränssnitten, då detta sker automatiskt. Systemet är skalbart, varje Dupline® nätverk kan ha upp till 7 DALI masters och varje UWP kan hantera upp till 7 Dupline® nätverk och flera UWP kan sammankopplas via Ethernet.

Effektiv och exakt kontroll av belysning i byggnader är ett enkelt sätt att spara energi. Med hjälp av färdiga funktioner i UWP har man full kontroll över ljusstyrning både inomhus och utomhus. Belysningen kan regleras beroende på dagsljus och kan kombineras med klockfunktion och rörelsesensorer.

Inställningar för nivåer, tider m.m kan justeras av användaren via UWP’s inbyggda webbserver eller via touchskärmar för väggmontage.

Dupline® – ett av världens äldsta bussystem

Dupline® lanserades redan 1985. Sedan dess har vi haft en kontinuerlig process för att utveckla och förbättra systemet och det finns idag mer än 150.000 installationer världen över. Dupline® används i alla typer av applikationer där signalinsamling och kontroll är viktiga. Med årtionden av erfarenhet inom fältbussteknik erbjuder vi ett pålitligt och robust system som bland annat hanterar ljusstyrning i kontorsbyggnader, offentliga byggnader, hotell, fartyg, gatubelysning, stadionbelysning m.m.

Välja rätt lösning för styrning av belysning

I denna guide delar vi med oss av användbara tips och råd inför projektering och uppbyggnad av system för belysningsstyrning.

Vi skickar gärna denna användbara guide till dig med.

Broschyrer
Produktbroschyr

Broschyr för DALI T8 tuneable white

Broschyr för lösningar

Broschyr byggnadsautomation

Broschyr för lösningar

Lösningar för hemautomation

Vill du komma i kontakt med en expert?

Vi hjälper er med projektering och support.

Boka möte med en expert

Vill du få det senaste från oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss skickat direkt till din mejl.