Belysningsstyrning med SSR

Solid-state reläer
Belysningsstyrning med SSR

Vid belysningsstyrning och användande av solid state reläer så rekommenderas inte distribuerad pulsstyrning “Full Cycle” p g a att solid state med denna kopplingsprincip kan orsaka blinkningar. Detta då de sänder ut ett antal hela sinusvågor under en tidsperiod beroende på insignal på kontrollingång. Insignalen kan vara 0-10 VDC eller 4-20 mA och avläses med intervall på 1.28s@50Hz. “Full Cycle-SSR” är däremot mycket lämpliga för att styra värmelaster, t ex tillsammans med PID-regulatorer.

Vid belysningsstyrning rekommenderar vi istället våra “analogkopplande-SSR” (1-phase Analog Switching), exempelvis modell RM1E, som arbetar enligt fasvinkelprincipen (phase angle) och styr ut effekten proportionellt mot insignalen på kontrollingången (4-20 mA IN), d v s: 4 mA (I in) motsvarar 0 % (P out) & 20 mA (I in) motsvarar 99 % (P out=uteffekt)

För mer information (som t ex dimensionering av korrekt kylfläns till RM1E) hänvisar vi till våra datablad eller att ni tar kontakt med vår supportavdelning.

Nyhet! Nu har vi också en serie av halvledarreläer som är utvecklade för att koppla LED-lampor och de begränsar även startströmmen i kopplingsögonblicket: Datablad RGS_S343

Datablad RM1E 4-20mA & 0-10V
alternativt
Smarta analoga RGC1P

 

Registrering för nyhetsbrev

Tack för att ni är intresserade av vårt nyhetsbrev. Vi delar med oss av produktnyheter, applikationer och aktiviteter. För att ni ska få den information som intresserar just er rekommenderar vi att ni fyller intresseområden.


Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.