Y-eller D-kopplade motorer och inside-deltakoppling

Mjukstartare
y-d-supp_jh

Observera att då så kallade “In-Delta (inside Delta)” modeller används, ska kortslutningsbläcken tas bort på D-kopplingen (d v s U1 – W2, V1 – U2 och W1 – V2) enligt kopplingsschema i gällande datablad (6st motoranslutningar).

In-line (3st motoranslutningar) jämfört mot Inside-Delta (6st motoranslutningar)
I inside-delta mjukstartare kommer strömmen bli mindre än vid de vanliga in-line modellerna, men inside-delta behöver 6st trådar till motorn, jämfört med de 3st som används i in-line versionerna. Inside-delta väljs normalt om mjukstartens ström (in-line) inte räcker till för motorn. I dessa fall kan man då istället välja att koppla mjukstarten mellan motorlindningarna, förutsatt att en inside-delta version används. Detta kan också vara en fördel om man har begränsat utrymme och fysiskt större mjukstartare inte kan användas.

Notera att en förutsättning är att man väljer en mjukstart som styr på samtliga faser, om inside delta koppling ska vara möjlig.

Intresserad av mer information

Ange din e-post så skickar vi vårt whitepaper om energieffektivitet i induktionsmoterer och fördelarna att styra med en mjukstart.

Registrering för nyhetsbrev

Tack för att ni är intresserade av vårt nyhetsbrev. Vi delar med oss av produktnyheter, applikationer och aktiviteter. För att ni ska få den information som intresserar just er rekommenderar vi att ni fyller intresseområden.