Produkter och lösningar för pumpstationer och reningsverk

Som en följd av den stigande levnadsstandarden och den växande befolkningsmängden kommer den globala efterfrågan på färskvatten konsekvent öka. Det gör att efterfrågan på vattenanläggningar och därmed pumpar växer.

För olika typer av pumpstationer kan vi erbjuda många olika komponenter och lösningar. Nivåvakter för nivåövervakning och styrning. Våra konduktiva nivåsensorer i kombination med nivågivare, kan användas för pumpstyrning såväl som larm för t ex överfyllnad.

Våra mjukstartare ger en optimal styrning och drift av pumpar. Vi kan erbjuda ett sortiment av adaptiva mjukstartare anpassade för pumpar. Övervakningsreläer och nätanalysatorer övervakar kvalitén på elnätet.

Reningsverk
Stort utbud av automationskomponenter för nivåstyrning

Konduktiva nivåreläer i CL-serien kan användas för nivåövervakning och pumpstyrning i många olika applikationer som t ex tankar, reservoarer, avloppsanläggningar, brunnar, dammar, simbassänger och även i andra fall för olika typer av ledande vätskor.

De är även utvecklade för att klara marknadens krav inom flexibilitet, robusthet, kompakthet, prisvärdhet och viktigast av allt, användarvänlighet. Till dessa har vi ett stort utbud av konduktiva givare, från 1 upp till 5 elektroder och även hänggivare.

540 Nivåstyrning
Flexibla konduktiva nivågivare

CLH-givarna kan anpassas med upp till 5 elektroder för 4 olika nivåer och 1 elektrod som referens. Elektroderna finns tillgängliga med eller utan isolering, för aggressiva eller trögflytande/kletiga vätskor. Elektrodlängden kan utökas efter behov.

CLH_5_200
Pumpalternering för säker drift

Om en pump är i konstant drift, kanske inte
reservpumpen kommer att fungera när den väl behövs. För att undvika detta problem, växlas driften mellan pumparna vid varje start, så att de är redo när de behövs.

I andra fall kan pumpar vara i drift dygnet runt, så då måste de växlas automatiskt med regelbundna intervaller.

Carlo Gavazzis DLA-reläer är anpassade för pumpalternering utan att komplexa PLC-lösningar behöver användas.

DLA71 reläer för pumpalternering

Guide om pumpalternering

I denna guide delar vi med oss av användbara tips och råd inför projektering och uppbyggnad av driftsäkra pumpsystem.

Vi skickar gärna denna användbara guide till dig med.

Broschyrer
Relaterade produkter

Vill du få det senaste från oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss skickat direkt till din mejl.