Energimätare och analysatorer

EM24 med trådlös M-Bus är nu OMS-certifierad

Med lanseringen av EM24 W1 var Carlo Gavazzi den första leverantören att kunna erbjuda marknaden en elmätare för montage på DIN-skena med integrerad trådlös M-Bus.

Med de europeiska standarderna EN13757-3 och EN13757-4 ska trådlösa M-Bus-enheter från olika leverantörer kunna samverka. Med den flexibilitet som tillåts till vissa parametrar inom dessa standarder resulterar dock i att funktionen inte alltid kan garanteras.

Av denna anledning finns OMS (Open Metering Group) som är en intressegrupp och sammanslutning av företag för de som verkar inom området för debiteringsmätning. OMS har definierat en standard som är ett komplement till trådlös M-Bus som underlättar kompatibilitet mellan olika enheter.

Carlo Gavazzi är medlem i OMS-gruppen och ansökte om certifiering av EM24 W1.

Denna lansering innebär att mätare som produceras från och med 21 juni 2021 (från serienummer som börjar med BV172) kommer att ha, enligt OMS-standard, krypteringen aktiverad som standardinställning. EM24 W1 är därmed officiellt OMS-certifierad och finns listad bland certifierade produkter på OMS hemsida.

Carlo Gavazzi är därmed den första och enda tillverkaren att tillhandahålla en OMS-certifierad elmätare.

Mer information
EM24 W1 på OMS hemsida
Läs produktnyheten för EM24 W1
Mer information om EM24 W1
Datablad EM24 W1
Läs artikeln om trådlös mätinsamling

Publicerad:

Vill du få det senaste från oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss skickat direkt till din mejl.