Buss- och styrsystem, Produktnyhet

UWP 4.0 för effektiv och enkel energiloggning och belysningsstyrning

Carlo Gavazzi är stolta över att presentera den fjärde generationen av den licensfria webbplattformen UWP. Plattformen gör det enkelt att övervaka, logga och styra bland annat belysning i fastigheter och industri framför allt inom DALI2-installationer.

I sin kompakta 2 DIN-storlek erbjuder UWP 4.0 en omfattande lösning för att samla in information från energimätare och sensorer. Samt lagra data i sin säkra databas och utbyta den med lokala mät och övervakningssystem via standardprotokoll som BACnet® och MODBUS med internetprotokoll som MQTT, FTP, SFTP, FTPS.

– Med UWP 4.0 erbjuds enkel och effektiv energiloggning, samtidigt som den introducerar den spännande nyheten om belysningsstyrning med DALI2, säger Jonas Hollsten, produktchef Carlo Gavazzi.

UWP 4.0 och Dali 2

Belysning är en betydande del av energiförbrukningen inom industri och fastighet. Med hjälp av UWP 4.0 och DALI-2 får användaren stor kontroll över styrning och konsumtion. Tillsammans med nya DL-MCG024-modulen utökas möjligheterna med UWP 4.0 genom att kunna använda den som ett komplett styrsystem för belysning i DALI2-installationer eller som en del i ett större DALI2-nätverk.

Utvecklad med cybersäkerhet i åtanke

UWP har en säkerhetsförstärkt version – SE. Denna version blev officiellt certifierad under under 2023 för både tredje och fjärde generationens UWP. Denna version fokuserar på att stärka skyddet mot cyberhot och säkerställer att systemet är robust mot olika typer av digitala angrepp.

Genom att integrera avancerade säkerhetsfunktioner och följa stränga säkerhetsprotokoll, syftar den säkerhetsförstärkta versionen till att erbjuda en högre nivå av skydd av data. Detta är särskilt viktigt i en tid där cyberhoten är alltmer sofistikerade och omfattande, vilket kräver att säkerhetsåtgärderna ständigt uppdateras och förbättras för att skydda känslig information och systemfunktionalitet.

5 egenskaper som får UWP 4.0 att sticka ut

  • Kompakt: 2 DIN-montering.
  • Skalbar: Kan byggas ut till ett omfattande ekosystem av kompatibla enheter.
  • Säker VPN-lösning: MaiaCloud tillåter säker styrning av systemet genom krypterade tunnel.
  • Användarvänlig: Ett användargränssnitt som är framtaget för att göra det enklare att komma igång och förstå mätvärden.
  • Smart: Certifierad kompatibilitet med standard bussystem som BACnet®, MODBUS, DALI-2® och protokoll som FTP, SFTP, FTPS, SMTP, MQTT för enkel IIoT-integrering.
Publicerad:

Vill du få det senaste från oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss skickat direkt till din mejl.