Energimätare och analysatorer

Ny nätanalysator med smart funktion för självkontroll av installationen

Med nya WM15 presenterar nu Carlo Gavazzi en modern nätanalysator med grundfunktionalitet.

WM15 innehåller intressanta och innovativa funktioner för att förenkla installation, idrifttagning och hantering. Detta har uppnåtts med den nya knappsatsen och ett förenklat, smart programmeringsflöde där användaren guidas genom programmeringen. Dessa funktioner har utvecklats utifrån feedback från våra användare och en tydlig trend är efterfrågan på självinstruerande produkter.

En unik funktion i WM15 är att den kan identifiera ifall installationen är felaktig: när analysatorn är monterad och installerad startar en funktion för att kontrollera eventuella anslutningsfel och då föreslå hur det ska lösas eller så ger analysatorn möjligheten att mjukvarumässigt (virtuellt) korrigera felet, helt utan att några elektriska omkopplingar behöver göras.

Matrisskärmen (LCD) har gjort det möjligt att utöka antalet siffror för presentation av energimätning och att skapa olika layouter i presentationssidorna. Som ett exempel för de installationer där analoga visarinstrument används kan WM15 nu ersätta dem och fortfarande på ett tydligt sätt visa den aktuella strömförbrukningen i form av staplar.

Med OptoProg är det möjligt att konfigurera analystorn med ett knapptryck och att ansluta analysatorn trådlöst till en dator via Bluetooth. Detta är extra användbart när många enheter ska programmeras med samma konfiguration. Hantering sköts med vår programvara UCS, som finns i versioner för både dator och som app för Android.

WM15 uppfyller cULus och kommer även att komma i en version som är MID-certifierad. I den versionen kommer utrymmet mellan LCD-skärmen och knappsatsen lasergraveras med de nödvändiga texter och symbolerna.

WM15 finns med pulsutgång och med seriell kommunikation RS485 Modbus. WM15 är även kompatibel med VMU-B vilket gör att analysatorn kan kommunicera via M-Bus.

Egenskaper

  • Klass 1 (kWh) enligt EN62053-21, klass B (kWh) enligt EN50470-3
  • Mätvärden: kWh+/-, kvarh+/-, VLL, VLN, A, W, VAR, VA, PF och Hz
  • Övertoner: THD (A/V) upp till 15e övertonen
  • Noggrannhet ±0.5% RDG (ström/spänning)
  • Manöverspänning: 120-240VAC/DC eller självförsörjd
  • Utgångar: Puls/larm och Modbus (RS485)
  • Mått: 96x96x59 mm
  • Skyddsklass (front): IP51
  • Certifierad enligt MID direktivet, B och D annex II, för debiteringsmätning av kWh
  • cULus

Mer information
Översikt nätanalysatorer

 

Publicerad:

Vill du få det senaste från oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss skickat direkt till din mejl.