Kapacitiva givare vid tillverkning av plast

Växande marknad med hårda krav på driftsäkerhet och kvalitet

Den växande efterfrågan på förpackningar och olika typer av produkter skapar en övergripande tillväxt för plasttillämpningar. Noggrannhet, tillförlitlighet och energieffektivitet blir alltmer viktigt. Efterfrågan på extruderade varor ökar och formsprutningsmaskiner används i ett brett spektrum av applikationer, allt från bilindustrins komponenter till konsumentvaror. Produktionseffektiviteten hos maskiner för plast har ständigt ökat under de senaste decennierna.

Det växande behovet driver utvecklingen av maskinerna framåt. Företag som tillverkar dessa maskiner kräver rätt typ av elektroniska komponenter för att försäkra sig om den bästa funktionen och kunna garantera en säker drift.

Carlo Gavazzis kapacitiva sensorer med den patenterade tekniken Tripleshield™ har blivit en branschstandard. Kapacitiva sensorer detekterar de flesta material, ledande och icke ledande. Detta gör dem idealiska för nivådetektering i plastleveranssystem.

Maskin för plast och formsprutning

Robusta givare med Tripleshield™

Med hög immunitet garanteras funktionen

Carlo Gavazzi är kända för sin teknik med Tripleshield™ i sina kapacitiva sensorer som skyddar mot störningar som orsakas av statiska urladdningar. Sensorerna är skyddade för upp till 40 kV, vilket är marknadsledande. Med hög immunitet mot EMC och ESD är sensorerna utmärkta för noggrann mätning av plastgranulat oavsett statisk elektricitet och dammiga miljöer. Sensorn ger en stabil och pålitlig detektering av nivåerna.

Robusta givare anpassade för ändamålet

CA-serien är kapacitiva givare utvecklade för att ge en exakt detektering opåverkad av statiskt elektricitet och dammpåbyggnad. Sensorerna är ideala vid övervakning och behandling av plastgranulat i exempelvis behållare eller i torkmaskiner där temperaturen ofta stiger till höga nivåer. Sensorerna är konstruerade för att tolerera temperaturer upp till 120 °C.

Fördelar
  • Utmärkta EMC-egenskaper
  • Kapslade enligt IP67, IP68, IP69K
  • Temperatur-, fukt- och dammkompenserade

Intresserad av mer information?

Videoklipp
Broschyrer
Produktbroschyr

Broschyr kapacitiva nivågivare VC11 och VC12

Produktbroschyr

Broschyr kapacitiva givare CA18 och CA30

Broschyr för lösningar

Lösningar för plastindustri

Vill du få det senaste från oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss skickat direkt till din mejl.