Övervakning av nätspänning allt viktigare

Mycket av vår utrusning drivs av elektricitet

Stora delar av vår industri- och infrastrukturutrustning är beroende av el. Därför har det blivit allt viktigare att säkerställa att inkommande kraft överensstämmer med kraven på den installerade utrustningen.

Dessutom finns det många andra utrustningar i en byggnad, ett rum, på en enskild utrustning eller på maskiner där det är viktigt att övervaka rätt nivåer av DC-signaler eller AC-signaler.

Pumpar
Rätt övervakning för att förebygga driftstörningar i elektrisk utrustning

Övervakningsreläer monterade på maskiner upptäcker avvikelser i inkommande matning och möjliggör att åtgärder kan vidtas för att skydda utrustning innan den kan skadas. Sådana reläer används i en mängd olika applikationer inom HVAC, hissar, livsmedelsproduktion, pumpar och andra motorer.

Carlo Gavazzi har en lång erfarenhet av att tillverka högkvalitativa och noggranna övervakningsreläer

Vi använder de mest sofistikerade mätteknikerna tillsammans med stor fokus på att göra reläernas inställningar så enkla som möjligt, vår filosofi är att uppnå ren ”Plug ’n play”.

Vi erbjuder ett brett sortiment av övervakningsreläer för fasbrott, fasföljd, asymmetri, spänningsnivåer, frekvens, effekt, effektfaktor mm.

 

DPA51 för övervakning av fasföljd och fasbrott

Ett övervakningsrelä är en bra försäkring

Det är viktigt med en ren och korrekt spänning till sin applikation, så är ofta inte alltid fallet. Om en säkring löser eller ett kabelbrott sker får vi ett fasbortfall och det blir obalans i matningen till applikationen. Det riskerar stopp i produktionen och maskiner kan ta skada.

Vid användning av ett övervakningsrelä för fasbrott och fasföljd går det att undvika eventuella skador på produkter i installationen. Reläet övervakar även om inte ett brott på en fas skulle ske, dvs om spänningen blir återgenererad genom lasten. Det övervakar spänningen över faserna, skulle det sjunka under 85% så får man ett larm.

DPA51 är vår kompakta lösning för 3-fas nätövervakning

Om en 3-fas motor ansluts med två faser i fel följd, kommer den att vända riktning. Detta kan orsaka skador på motorn, eller till och med utgöra en säkerhetsrisk i applikationer som lastning, hissar och transportörer.

Värmepumpar använder idag ofta scrollkompressorer, de får inte gå åt fel håll, därför övervakas fasföljden och värmepumpen tillåts inte starta vid fel fasföljd. Detta skyddar kompressorn från att gå sönder och man slipper få det kallt inne.

Fördelar
  • 3-fas AC TRMS spänningsövervakning
  • Detekterar bortfall av en eller fler faser
  • Övervakar fasföljd
  • Kompakt, 17,5mm
DPA51 Övervakningsrelä 3-fas Spänning

Intresserad av mer information?

Videoklipp
Broschyrer
Produktbroschyr

Broschyr övervakningsreläer

Produktbroschyr

Översikt övervakningsreläer

Broschyr för lösningar

Lösningar för HVAC system

Registrering för nyhetsbrev

Tack för att ni är intresserade av vårt nyhetsbrev. Vi delar med oss av produktnyheter, applikationer och aktiviteter. För att ni ska få den information som intresserar just er rekommenderar vi att ni fyller intresseområden.